Nieuws

Media aandacht voor de Levende Kwekerij

Boom in Business pagina 1

1378530_244307999052104_1643218209_n

Beurs Groot Groen 2013; Mulders vof, de Levende Kwekerij.

1378341_244310655718505_1831996269_n

+++++PERSBERICHT+++++

 

Zundert, september 2013

Duurzaam kweken krijgt een naam

De Levende Kwekerij van Mulders VOF

Kwekerij Mulders VOF uit Zundert  introduceert de term ‘De Levende Kwekerij’ tijdens GrootGroenPlus. Hiermee duidt in één keer aan waar het voor staat. Een duurzame manier van kweken waarbij zoveel mogelijk natuur en een absoluut minimum aan chemie wordt ingezet. Het leverde het Duurzaamheidspaspoort B van NL Greenlabel op, maar de ambitie reikt echter verder.

Kwekerij Mulders VOF leeft letterlijk en figuurlijk aan alle kanten. In de loop van zo’n tien jaar hebben Eric en Gerda Mulders het bedrijf omgeturnd van traditioneel naar duurzaam. Zeker voor de teelt van tuinrozen in pot is dat bijzonder. De kweek van dit gewas gaat doorgaans gepaard met veel preventieve bespuitingen. Dankzij de inzet van veel natuurlijke middelen en maatregelen behoort dat bij Mulders tot het verleden.

Zo worden natuurlijke vijanden ingezet tegen luizen en insecten. Denk aan sluipwespen, maar ook het creëren van een ideale leefomgeving van vogels helpen hierbij. Koolmezen bijvoorbeeld eten duizenden luizen en vele larven. Plantversterkers als compostthee zorgen voor een weerbaar gewas dat minder vatbaar is voor ziekten. Ook de sortimentskeuze doet een behoorlijke duit in het zakje als het gaat om de reductie van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.

In de biosloot die het retourwater zuivert, komt ‘De Levende Kwekerij’ wellicht nog het meest tot leven. Een eenden familie evenals een school vissen en tal van waterplanten hebben zich hier gevestigd.

NL Greenlabel

Behalve de hoogste MPS status staat voor Mulders op het Duurzaamheidspaspoort van NL Greenlabel het B label. Dat is mooi, maar kan beter. ,, Dat betekent dat ik mijn plastic potten wil vervangen door biologisch afbreekbare Planty Potten. Daarnaast ben ik in overleg met mijn potgrondleverancier om het veen te vervangen door een mengsel van organische reststromen. Op die manier kan ik groeien naar een A label”, legt Eric Mulders toe.

De kwaliteit van zijn planten heeft niet te lijden onder deze maatregelen. Integendeel, beweert hij zelfs. ,,Onze rozen zijn weerbaarder en sterker vanwege teeltmethode en raskeuze. Door mijn teeltmethode ‘De Levende Kwekerij’ te noemen én door mijn planten te voorzien van het NL Greenlabel, kan ik me echt onderscheiden in de markt.”

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eric Mulders op tel: +31(0)76- 597 57 20 of mobiel op +31 (0)6-20012678, e-mail: eric@muldersvof.nl, Mulders VOF, Voorste Schaapsdijk 1 B 4882 NA Klein Zundert of bezoek stand 37 op GrootGroenPlus.

 

+++++ EINDE PERSBERICHT +++++

 

Opnames Vara Kassa Groen bij Mulders vof op 29 januari 2013.

Opnames Plantarium augustus 2013 met Vincent van Rijsewijk, Lodewijk Hoekstra en Eric Mulders.

foto 4

Agenda beurzen waarbij wij zullen staan dit jaar.

-